Vraag en Antwoord

[Logo van debruidssuite.nl]

FAQ: DeBruidssuite Amsterdam

Ik wil graag een keer langs komen, hoe gaat dat in zijn werk?

Je bent van harte welkom! Wij vragen je wel om van te voren even een afspraak te maken zodat er iemand beschikbaar voor je is, zonder afspraak loop je een hele grote kans dat alle collega's bezet zijn. Helaas kan je niet alleen een rondje door onze winkel maken. Wij zijn niet zo supergroot en vinden het belangrijk dat de bruidjes die dan een afspraak hebben ook de privacy en aandacht krijgen die bij het uitzoeken van een bruidsjapon hoort.

Hoe lang duurt een afspraak ongeveer?

Wij plannen altijd 2 uurtjes in. Je wordt ontvangen met een kopje koffie/thee water/fris.

Wij werken in blokken en proberen ons zo goed mogelijk aan de tijd te houden en te voorkomen dat een afspraak uitloopt.

Hoe ver voor onze trouwdatum is de beste tijd om een afspraak in te plannen?

Ons advies is om ruim op tijd te beginnen. De gemiddelde leverancier heeft een levertijd van 4 maanden maar er zijn er ook die in het hoogseizoen 5 maanden berekenen! Natuurlijk werken wij ook met merken die met 2 maandjes kunnen leveren. Tel daarbij op de tijd voor het afpassen en vermaken (ervaring leert dat een eerste pas 3 maanden voor de trouwdatum het prettigste is en het meeste rust geeft). Trouw je in het hoogseizoen is 6 tot 9 maanden voor de grote dag dus het meest ideale!

Ik trouw op korte termijn, wat nu!

Geen probleem! De winkel hangt vol met de prachtigste japonnen en het zijn zeker geen "showmodellen"! Alle japonnen zijn nieuw en worden met uiterste zorg behandeld! De japonnen hangen wel gewoon in de winkel in het zicht maar worden alleen door onze dames uit de rekken gepakt. Het passen gebeurt ook altijd met kapjes om make-upvlekken oid te voorkomen en klemmen inplaats van spelden voor het passend maken. Je kan er dus verzekerd zijn dat je gewoon een nieuwe japon koopt.

Hoeveel mensen neem ik mee?

De aanschaf van je bruidsjapon is misschien wel een van de mooiste aankopen in je leven en natuurlijk wil je dat delen! Hoe meer zielen hoe meer vreugd maar helaas ook meer meningen. Soms kan dit erg verwarrend zijn voor een bruidje en vooral als je er voor iedereen op je mooist uit wil zien. Neem dus niet teveel mensen mee, max 4 personen. Je kan een volgende afspraak misschien die andere goede vriendin of zus meenemen, je komt nog zeker een paar keer terug om af te passen! Nu we het toch over afpassen hebben

Hoe werkt een afpasafspraak? 

Gem 3 maandjes voor de grote dag kom je afpassen. Het is dan handig om je lingerie en schoenen ook uit te zoeken mocht je dit nog niet gedaan hebben. Afhankelijk van model, materiaal en de aanpassingen van het bovenlijfje zal gekeken worden of de lengte gelijktijdig afgespeld kan worden. In overleg met de coupeuses plannen we je volgende afspraken in. Meestal kom je nog 2 keertjes terug totdat je japon als gegoten zit!

Ik zie prachtige japonnen maar helaas geen prijzen.

Er zijn verschillende redenen voor dat de er geen prijzen bij de japonnen staan.

De eerste reden is privacy, de prijs van de japon is een geheim van de bruid, niemand hoeft te weten wat haar droomjapon heeft gekost. Het komt natuurlijk ook voor dat zelfs de bruid de prijs van haar japon niet weet, dit blijft dan tussen ons en haar ouders. Ook zijn er leveranciers die het ons niet toe staan om prijzen online te zetten of via email of tlf door te geven. Natuurlijk kunnen wij je wel een richtprijs geven.

De prijzen beginnen bij ons net boven de 1000 euro oplopend tot ca 5000 euro. Het grootste gedeelte van onze collectie zit toch wel tussen de 1300 en 3000 maar natuurlijk kun je ook goed slagen tot 1500 euro. Heb je een budget tot ca 1000 euro is de outletwinkel een aanrader!

De designerjaponnen zitten in een prijsklasse tussen de 2500 en 4500 euro.

Wat is de outletwinkel precies?

In de outletwinkel verkopen we de prachtigste japonnen voor een lagere prijs. Het zijn stuk voor stuk nieuwe japonnen van de nieuwste collecties met een gemiddelde prijs tussen de 495 en 995 euro. Elke keer als er nieuwe modellen komen in Amsterdam moeten we ruimte maken en verhuizen er japonnen naar de outlet. De collectie 2013 komt er aan en beetje bij beetje verhuist de collectie 2012 naar de outlet. Het gaat hier dus om de winkelmodellen en geen nabestellingen. Een afspraak hier werkt op dezelfde manier net zoals het passen. De service blijft hetzelfde en ook hier wordt er met zorg met de japonnen om gegaan.

Mogen we foto's maken tijdens het passen?

Helaas mogen er geen foto's gemaakt worden tijdens het passen. Ook hier zijn verschillende redenen voor. Privacy is een reden maar ook afspraken met leveranciers, om te voorkomen dat hun modellen gecopieerd worden. Voor ons is de allerbelangrijkste reden toch het feit dat de japon tijdens het passen nooit perfect kan zitten en wanneer je thuis terug kijkt naar het plaatje kan dit je alleen maar onzeker maken en aan het twijfelen brengen. Natuurlijk mag je bij aankoop een paar sfeerfotootjes maken, wij proberen er voor te  zorgen dat de japon zo perfect mogelijk zit! Maar gebruik de fotootjes als een aandenken.

Verkopen jullie ook bruidskleding in een kleurtje?

In onze winkel in Badhoevedorp hangt het vol met gekleurde bruidskleding en of gelegenheidskleding. Hier verkopen wij ook het prachtige Belgische merk Oni Onik.

Bij dit atelier kan werkelijk alles! U zoekt een model naar keuze uit en zij maken het voor u in de door u gewenste kleurencombinatie en eventuele aanpassingen. De keuze is hierdoor oneindig! Kijk op onze website voor een impressie. Levertijden afhankelijk van seizoen 8 tot 12 weken.